Clint Eastwood – Flugten fra Alcatraz. (1979).

25.00kr.

På lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Clint Eastwood – Flugten fra Alcatraz.

1979 ‧ Thriller/Drama ‧ 1 t 52 m
Flugten fra Alcatraz er en amerikansk dokudrama og thriller fra 1979, der er instrueret af Don Siegel. Det er en filmatisering af bogen af samme navn fra 1963, der omhandler fangeflugten i 1962 fra det højsikrede og berygtede fængsel Alcatraz.

Dette er den 5. film fra superstjernen Clint Eastwood og instruktøren Don Siegel. Det er en fascinerende fortælling om de eneste tre mænd som det nogensinde lykkedes at flygte fra det berygtede lukkede fængsel på Alcatraz.

I 29 år var der tilsyneladende kun ét vellykket forsøg på at bryde ud af det uigennemtrængelige forbunds fængsel, hvor også Al Capone og ”Birdman” Robert Stroud sad – bag den minutiøst planlagte – og så vidt alle ved – også vellykkede flugt stod 3 mænd som man siden ikke hørte noget til.

Hovedmanden var Frank Norris, den listige bankrøver, der spilles af Eastwood. Patrick McGoohan er et fremragende modstykke som den mistænkelige fængselsinspektør. Denne stærke, realistiske rekonstruktion af virkeligheden er filmet på selve Alcatraz og byder på al den kraft man forventer af en film signeret Eastwood/Siegel.

Udgivelsesdato: 22. juni 1979 (USA)
Instruktør: Don Siegel
Fortælling af: J. Campbell Bruce
Billetindtægter: 43 millioner USD
Producenter: Don Siegel, Robert Daley