Dirch Passer – Rekrut 67 Petersen. (1952).

25.00kr.

På lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Dirch Passer – Rekrut 67 Petersen.

1952 ‧ Sort-hvid/Familiefilm ‧ 1 t 18 m
Rekrut 67 Petersen er en dansk komediefilm fra 1952 instrueret af Poul Bang og skrevet af Arvid Müller og John Olsen. Filmen hører til blandt de tidlige soldaterfarcer.

Først 7 år efter 2. Verdenskrigs afslutning turde man forsøge sig med lidt humor i film fra det militære miljø. At denne genre senere skulle blive en guldgrube, anede ingen, da Rekrut 67 Petersen havde premiere i 1952. Lily Broberg er den “ganske almindelige pige” med det store hjerte, der roder sig ind i forviklinger, prøvelser og fristelser. Hun er ledetråden i filmen, og som sådan oplever hun (og vi) livet i Danmark – dengang. – Fra starten, i den gamle ejendom på Christianshavn, over en personalefest i et stormagasin, videre som deltager i radioens daværende “Gøglervognen” og for så som motorordonnans at spurte rundt i hele “det gamle” Nordsjælland på bøndergårde, herregårde og slotte.

Filmen indeholder en masse af datidens humor, som var yderst dresseret. Det var derfor vovet, når Lily Broberg i filmen udbryder: “Jeg har tilbragt natten i selskab med 100.000 mand.” En anden sjov ting: Det var den eneste gang (26-årige) Dirch Passer stod (næst)nederst på en filmplakat, men det var også kun hans fjerde film.

Første udgivelsesdato: 7. august 1952
Instruktør: Poul Bang
Produktionsselskab: Saga Studio
Musik komponeret af: Sven Gyldmark
Manuskript: John Olsen, Arvid Müller